PENTUJA MAALISKUUSSA 2019 - PUPPIES IN MARCH 2019


Jos kaikki menee hyvin, syntyy meille pentuja maaliskuussa (viikolla 12). Siten pennut olisivat valmiita muuttamaan uusiin koteihinsa toukokuussa. Siiri on ultrattu tiineeksi :)

Päivitys 18.2.2019: Pentueesta kiinnostuneita on ollut paljon, kiitos kaikille! Tällä hetkellä pennuista on niin paljon kyselyitä, että luultavasti vain yhdelle tai max. kahdelle aktiiviharrastajalle saattaa vielä olla pentu vapaana, riippuen siitä paljonko pentuja syntyy ja mitä sukupuolta :)

Suunnitellun pentueen emä on erinomaisia käyttöominaisuuksia osoittanut Siiri (Cayora’s Cheery Wants A Duck) ja pentueen isä niin ikään kaunis ja toimiva Into (FI TVA, FI MVA BH RTK1 HK3 Höpöhännän Kevät-Into). Nämä kaksi yhdistämällä toiveissa on saada aikaan rohkeat ja tasapainoiset luonteet omaavia, monipuoliseen harrastus- ja metsästyskäyttöön soveltuvia työskentelynhaluisia novascotiannoutajia. Myös ulkomuodollisesti Siiri ja Into täydentävät toisiaan, Into on MVA ja Siiri sertiä vaille MVA, eli toiveissa "dual purpose" -tollereita :) Pentue tehdään yhteistyössä Siirin omistajan kanssa.

Pennut etsivät koteja, joissa ollaan hyvän peruskoulutuksen tarjoamisen lisäksi myös innostuneita lähtemään mukaan aktiiviseen koiraharrastamiseen (esim. jäljestys, metsästys/metsästyskokeet, näyttelyt, toko tai agility...), etusijalla ovat kilpailutoiminnastakin jossakin lajissa kiinnostuneet harrastajat :) Vanhemmat ovat aktiivisia, joten pennut eivät sovellu pelkiksi kotikoiriksi.

- Katja / kennel Cayora's, 21530 Paimio (lähellä Turkua)
p. 0503073643 / katjast@gmail.com (ensisijaisesti kannattaa lähettää sähköpostia)

Puppies expected in March 2019! Siiri's ultrasound was positive :) The puppies will be ready to move to their new homes in May.

The dam of the planned litter is Siiri (Cayora's Cheery Wants A Duck) and sire Into (FI OBCH, FI CH, BH RTK1 HK3 Höpöhännän Kevät-Into) that have both shown great qualities as working dogs and have excellent temperaments. Both parents have prize in hunting tests: Siiri has got a 1st prize in novice class and Into has a 2nd prize in open class. By combining these two, we hope to get puppies with very nice, balanced mentality and a lot of working motivation, combined with nice looks. The litter will be done in co-operation with Siiri's owner and will be registered under prefix Cayora's. Big thanks to Maija and Anna for making the combination possible! The litter is suitable for active people looking for a dog to work with (hobbies, hunting, showing etc.).
More information about the parents via email from Katja / katjast@gmail.com. Update: We've received a lot of inquiries, thank you! At this point there's only possibly one or max two puppies available for an active working home or a breeder.
Siirin kuvat: K. Stoltzenberg, Inton kuvat: Anna Simola, K. Stoltzenberg, Meri Hallikainenemä:
Cayora's Cheery Wants A Duck "Siiri"


synt. 20.5.2014
lonkat B/B, kyynärät 0/0
selkä terve, LTV0 ja VA0, silmät terveet, PRA B, JADD normal (vanhempien perusteella), DE normal (vanhempien perusteella)

e: C.I.B. FI MVA EE MVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH Allydor’s Powerful Bowl of Beauty
i: DE&VDH CH DE&VDH JCH EUSG AD Dewberry’s Dual Blessed Louis Paytan


om. Maija Mäkinen, Parainen

TULOKSET:

Metsästyskokeet:
- NOU1, hyväksytty noutajien taipumuskoe
- NOME-B: ALO1, ALO3
- paras ALO-yhteistyö tolleri-nome 2017&2018

Tottelevaisuuskokeet:
- ALO1

Metsästyskoirien jäljestyskokeet, MEJÄ:
- VOI3, 2 x AVO1

Luonnekuvaus:
- MH-luonnekuvaus suoritettu, laukaus 3
- video

Näyttelyt:
- ROP, VSP, 2 x SERT, VASERT, PN2, PN4, usea ERI

Muuta:
#3 NOME-Tolleri 2018
#5 NOME-Tolleri 2017
#7 TOP-tolleri 2016

VIDEOITA:
Siirin hakutyöskentelyä riistalla
isä
FI TVA, FI MVA BH RTK1 HK3 Höpöhännän Kevät-Into "Into"

synt. 17.5.2009
lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0
silmät terveet, PRA A, CEA A,
DE normal, JADD normal, CP1 normal, n/cddy

e: FI MVA BH RTK1 TK2 Tollerbay Zophia Ala Luca
i: Tollarbos Kuta Lira Banjo


om. Anna Simola


TULOKSET:

Metsästyskokeet:
- NOU1, hyväksytty noutajien taipumuskoe
- NOME-B: 2 x AVO2, 4 x AVO3, 2 x ALO1

Tottelevaisuuskokeet:
- Suomen tottelevaisuusvalio
- 5 x EVL1

Palveluskoirakokeet:
- Hyväksytty BH-koe, PAKK1
- PK-haku: HK1, HK2, HK3

Rally-TOKO:
- 3 x ALOHYV, RTK1
- 3 x AVOHYV

Näyttelyt:
- Suomen muotovalio
- 2 x ROP, 3 x SERT, 6 x VASERT, usea PU-sijoitus

Muuta:
#1 PALVELUS-tolleri 2018
#1 VETERAANI-Tolleri 2018
#1 TOP-Tolleri 2014


dam:
Cayora's Cheery Wants A Duck "Siiri"

dob. 20.5.2014
hips B/B, elbows 0/0, back spine x-rayed normal (lumbosacral transitional vertebra: normal (FCI), vertebral anomaly: normal (FCI)), eyes normal (ecvo), PRA B, JADD normal*, DE normal*


d: C.I.B. FI MVA EE MVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH Allydor’s Powerful Bowl of Beauty, s: DE&VDH CH DE&VDH JCH EUSG AD Dewberry’s Dual Blessed Louis Paytan

RESULTS:

Hunting tests:
- NOU1, passed the Finnish retrieving test
- Retriever-B hunting test: 1st prize in novice class, 3rd prize in novice
- trophy for the best co-operation in novice class at toller club's hunting test 2017& 2018

Obedience tests:
- 1st prize in novice class

Game tracking:
- 3rd prize winner's class, 2 x 1st prize in open class

Mental description:
- done MH mental description with shot (3)
- video

Shows:
- BOB, BOS, 2 x CAC, Res.CAC, BB-2, BB-4, several excellents

Other merits:
#3 Hunting Toller 2018 (FInnish toller club)
#5 Hunting toller 2017 by Finnish Toller club
#7 TOP toller 2016 by Finnish Toller club


VIDEO:
- Siiri doing free search with game


sire:
FI OBCH FI CH BH RTK1 HK3 Höpöhännän Kevät-Into "Into"

dob. 17.5.2009
hips A/A, elbows 0/0, patella 0/0
eyes normal (ECVO), PRA A, CEA A
DE normal, JADD normal, CP1 normal, n/cddy

d: FI CH TK2 RTK1 BH Tollerbay Zophia Ala Luca
s: Tollarbos Kuta Lira BanjoRESULTS:

Hunting tests:
- NOU1, passed the Finnish retrieving test
- Retriever-B hunting tests: 2 x open class 2nd prize, 4 x open class 3rd prize
- 2 x novice class 1st prize

Obedience tests:
- Finnish obedience champion
- 5 x elite 1st prize

Utility tests:
- PAKK1, BH = approved BH test
- utility tracking: HK1, HK2, HK3 (search classes 1, 2 and 3)

Rally obedience:
- 3 x qualified in class 1, RTK1
- 3 x qualified in open class

Shows:
- Finnish champion
- 2 x BOB, 3 x CAC, 6 x Res.CAC, several best male placements

Other merits:
#1 UTILITY toller 2018 (Finnish toller club)
#1 VETERAN toller 2018 (Finnish toller club)
#1 TOP toller 2014 by Finnish Toller club


LISÄÄ SIIRISTÄ

Siiri on 4,5-vuotias narttu, joka tulee monipuolisesta duck-pentueestani. Pentueesta 6/9 on suorittanut noutajien taipumuskokeen. Sisaruksilla on tuloksia mm. NOME-B:stä, tollauskokeista, MEJÄstä, agilitysta, tokosta, rally-tokosta ja käyttäytymiskokeesta. Yksi sisaruksista on noussut noutajien Working testeissä avoimeen luokkaan. Yksi sisaruksista on Suomen muotovalio, neljällä muullakin on SERT, kolmella myös CACIB. Siirin emä Ducky on Ruotsista tuotu, nyt jo 9,5-vuotias, niin ikään hyvin monipuolinen harrastuskoira; se suoritti taipparit nuorena (NOU1), sillä on metsästyskokeista NOME-B ALO ja TJP ALO2, TOKOsta TK1 ja TK2, rallytokosta RTK2, se on suorittanut BH-kokeen, agilitystä sillä on 1-luokasta LUVA ja näyttelyistä se on kansainvälinen (C.I.B), Suomen ja Viron muotovalio. Siirin isä Louis on saksalainen 10-vuotias uros, joka on Saksan muotovalio (DE ja VDH), sillä on tuloksia käyttäytymiskokeista (BH), agilitystä ja kylmän ja lämpimän riistan noutokokeista (JEP/S, JEP m. lebende Ente). Se on toiminut myös käytännön jäljestyksessä.

Siiri itse on valtavan potentiaalin omaava harrastuskoira isolla H:lla. Se on erinomaisin taipumuksin varustettu noutaja, suoritti taipparit ja nappasi melko vähäisellä treenillä noutajien metsästyskokeesta ( NOME-B) ALO1:n! Se on kahdesti palkittu parhaasta yhteistyöstä tolleri-nomen alokasluokassa ja oli Novascotiannoutajat ry:n vuoden 2018 kolmanneksi paras NOME-tolleri. Se työskentelee nopealla vauhdilla ja sillä on erinomainen riistavietti ja riistankäsittely. Se on erinomainen markkeeraaja ja sinnikäs haku on sillä monen sisaruksensa tavoin vahvuus. Siiri on kertaalleen päässyt osallistumaan myös käytännön metsästykseen vesilinnustuksessa.

Siiri on monelta osin juuri sellainen innokas harrastuskoira, jota kasvatustyössäni haen. Se on helppo motivoida ja hyvin kontaktinhaluinen ja keskittymiskykyinen. Se syttyy tokoilemaan ja suorittaa tehtävät nopeasti. Sillä on suuri leikkihalu, hyvä saalisvietti ja se on ahne. Tottelevaisuuskokeista Siirillä on ALO1. Siirin kanssa on myös mejäilty ja vain muutaman harjoitusjäljen jälkeen se saikin kokeista 2 x AVO1 nousten voittajaluokkaan. Siellä se on startannut kahdesti, tuloksena on VOI3. Jäljellä se hyödyntää sekä maa- että ilmavainua.

Siiri on suorittanut erinomaisen MH-luonnekuvauksen. Se on rohkea ja utelias koira, joka menee reippaasti tutkimaan pelotteet, ja palautuu hyvin nopeasti, eikä sille jää pelkoja. Siiri on yleisolemukseltaan rauhallinen koira. Se osaa chillata, kun mitään ei tapahdu ja arjessa siitä saa hyvinkin rauhallisen kuvan. Kun on työskentelyn aika, Siiri on vauhdikas ja säpäkkä tyyppi, jonka kanssa ei tarvitse miettiä, mennäänkö vai meinataanko! Se on työskennellessään ja odottaessaan yleensä hiljaa. Ilmoitushaukkuun sillä on taipumusta. Siiri on koira, jolla on valtava potentiaali edetä mihin vaan harrastuskaverina. Siksi pennuille toivotaan aktiivisia koteja. Siiri suhtautuu vieraisiin ihmisiin avoimen iloisesti ja on perussosiaalinen muiden koirien kanssa sukupuolesta riippumatta. Se elää toisen tollerinartun kanssa samassa laumassa.

Ulkomuodollisesti Siiri on kaunis, keskikokoinen ja keskivahva, ryhdikäs narttu. Se on tasapainoisesti kulmautunut edestä ja takaa ja liikkuu pitkällä tehokkaalla sivuliikkeellä, hyvin myös edestä ja takaa. Sillä on hyvä vahva selkä ja suorat raajat, ihanteellisesti se voisi olla asteen lyhyempi rungoltaan. Näyttelyissä Siiri on menestynyt erinomaisesti ja siltä puuttuukin vain yksi SERT Suomen muotovalion arvosta. Lisäksi se on ollut kerran ROP ja kerran VSP ja sijoittunut useamman kerran PN-kisassa. Siirillä on terveet lonkat ja kyynärät (B ja 0), terveet silmät, PRA-status on B eli kantaja, DE normal (vanhempien perusteella), JADD normal (vanhempien perusteella), koko selkä kuvattu terveeksi (viralliset lausunnot LTV0 ja VA0). Se on ollut perusterve. Pentue olisi toteutuessaan Siirille sen ensimmäinen pentue.

Inton esittely tulossa.
SUKUTAULU - PEDIGREE

Sukusiitosprosentti 6 polvella 0,54 % (koiranet) | Yhdistelmä koiranetissä
inbreeding coefficient 0,54 % (6 generations, Finnish koiranet) | Pedigree of the litter in K9 data


isä

FI TVA, FI MVA BH RTK1 HK3
Höpöhännän Kevät-Into
A/A 0:0
Tollarbos Kuta Lira Banjo
A/A 0:0
SE TVA
Agrosofens Banjo
B/B 0:0
SE JVA, SE MVA(N)
Tollarbos Vilja Alla Spirello
A/A 0:0
FI MVA BH TK2 RTK1
Tollerbay Zophia Ala Luca
A/A 0:0
C.I.B. CAN & NL & DE & VDH & SL & BE & LUX CH JWW-02
Axaluca of Great Pleasure
A/A
FI JVA & FI MVA
Tollerbay Derex Jane
B/B 0:0
emä

Cayora's Cheery Wants A Duck
B/B 0:0

DE&VDH CH DE&VDH JCH
Dewberry's Dual Blessed Louis Paytan
A2/A2 0:0
C.I.E AM & CAN & LUX & DRC & VDH & NL & DK CH NL VCH WWV-11 Tollwest Dances With Waves CD AG.N NJC TG-N TN-N CGN TT
OFA good = B
C.I.B. DE&VDH CH DE&VDH VCH Clubwinner '07
Objibwa's Paya-Kuta YaG
A2/A2
C.I.B. FI MVA EE CH RTK1 RTK2 TK1 TK2 BH
Allydor's Powerful Bowl of Beauty
A/A 0:0
SE UCH LPI
Digby Tollers Power King
A/A 0:0
SE U(u)CH NO CH NOW-08
Allydor's Unifly To Arrive
A/A 0:0


YHTEYSTIEDOT - CONTACT
Katja Stoltzenberg, Cayora's tollerit
Paimio, FINLAND
katjast@gmail.com
p. 050 3073643
             Copyright © Cayora's tollers